سفر جنوب(جاذبه های دیدنی شوش دانیال نبی)

این پست مربوط به آبان ماه ۱۳۹۲ از آرشیو وبلاگ کومالیا می باشد.

همانگونه که در پست قبلی نوشتم سفری به بهبهان جهت کار اداری داشتیم که در ادامه تبدیل به بازدید گردشگری از چند جای دیدنی استان خوزستان شد که همگی برایم جذاب بود چون برای اولین بار آنها را می دیدم البته به جهت ضیق وقت تنها جاهایی که در مسیر بود موفق به دیدن آنها شدیم.

گزارش تصویری این شهر تاریخی…..

دانیال در باور ادیان ابراهیمی یکی از پیامبران بنی اسرائیل(قرن هفتم پیش از میلاد) است. دانیال به زبان عبری به معنای «خدا قاضی من است» می‌باشد. در سال ۶۰۶ پیش از میلاد وی را به دربار «بخت النصر» پادشاه بابل به اسارت بردند. وی در آنجا به علوم کلدانیان و زبان مقدس واقف گردید و در حکمت از آنان پیشی گرفت. اولین واقعه‌ای که سبب نفوذ دانیال نبی گردید تعبیر خواب نبوکد نصر بود. بدین گونه ادعای پیغمبری نمود و مورد توجه آن پادشاه قرار گرفت. وی به همراه عده‌ای از قوم یهود به ایران مهاجرت نمود ودر شوش ساکن شد ودر آنجا درگذشت.

آرامگاه دانیال نبی در ساحل شرقی رودخانه شاوور و روبروی تپه ارگ قرار دارد. بنای زیارتگاه او شامل دو حیاط است. بر روی گنبد مخروطی – پله‌ای قرار دارد که نوع رایج گنبدهای منطقه‌است.(ویکی پدیا)

آرامگاه دانیال نبی در کنار رودخانه شاوور(عکس از اینترنت)

آرامگاه دانیال نبی

قلعهٔ شوش

این قلعه بسیار زیبا یکی از منحصر به فردترین آثار تاریخی و دیدنی ایران و استان خوزستان است که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان‌شناسان فرانسوی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپه‌ای باستانی شوش و در کنار کاخ آکروپل ساخته شده است.

 از مهم‌ترین آثار بدست آمده از این تپه‌ها، می‌توان به مجمسهٔ معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد. این قلعه دارای نقشه‌ای قرون‌وسطایی است و با نظارت خاندان فیلی که امنیت ساخت را بر عهده داشتند و حاج مصطفی دزفولی و با استفاده از آجرهای به‌دست‌آمده از کاخ داریوش هخامنشی (کاخ آپادانای شوش) و تعدادی از آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل احداث شده‌است. نقشهٔ قلعه ذوزنقه‌شکل است، که قاعدهٔ کوچک آن در سمت شمال واقع شده و دور تا دور آن را راهرویی احاطه کرده و چند ردیف اتاق به سمت حیاط، بر گِرد آن قرار گرفته‌است. برج شمال‌غربی قلعه مربع‌شکل و برج شمال‌شرقی، دایره‌شکل است.

پلان قلعه ذوزنقه شکل است که قاعده کوچک آن در سمت شمال واقع شده است. دور تا دور آن را راهرویی احاطه کرده و ردیف اتاق‌هایی به سمت حیاط، برگرد آن قرار گرفته‌اند. این قلعه شباهت بسیار زیادى به زندان باستیل فرانسه دارد.

نخستین حرکت‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی شوش در سال ۱۸۵۱ به وسیله کنت لفتوس انگلیسی آغاز شد.

قلعه شوش همانند قلاع قرون وسطی اروپا از ۲ حیاط تشکیل شده که حیاط دوم مرتفع‌تر از حیاط اول است. در زیر حیاط دوم ۲ تالار (زیرزمین) تعبیه شده است.(ویکی پدیا)

قلعه تاریخی شوش(عکس ار اینترنت)

درب اصلی قلعه

تقسیم بندی کلی قلعه با دو حیاط و فضاهای پیرامون این حیاط شکل می‌گیرد. قلعه دارای سه ورودی است که یکی از آنها در حال حاضر مسدود می‌باشد.

قسمتی از دیوار قلعه

قلعه تاریخی شوش در سال ۱۳۸۰ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۳۹۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

داخل این قلعه تاریخی را به جهت بسته بودن نتوانستیم بازدید کنیم.  

دور نمای کاخ آپادانای شوش

نمونه شیر دو سر

مشاهده این همه تخریب آثار باستانی واقعا غم انگیز بود

بعد از قلعه به موزه رفتیم که آثار دیدنی و نفیسی در آن بود.

نمونه هایی از آثار درون موزه…

ماکت آثار تاریخی شوش

با وجودی که استان خوزستان آثار تاریخی بسیاری دارد اما با توجه به کمی وقت، موفق به دیدار این چند جایزیبا شدیم و مسیر برگشت را کرمانشاه انتخاب کرده تا از دیدار همنورد بسیار خوبم ژیلا و پاییز صحنه(کرمانشاه) هم بهره و نصیبی برده باشیم…..

 در پست بعدی راجع به  پاییز زیبای دربند صحنه خواهم نوشت.