اولین تجربه یومار همراه اسراء


دهانه غار گلسانه شهریور ۱۳۹۰
این غار سه چاه دارد که عمق آنها ۴۵ متر، ۲۵ متر و ۱۵ متر می باشد که با ابزار گذاری فرود و صعود می شود.

غار گلسانه شهریور ۱۳۹۰
وقتی برای اولین بار به این غار رفتم در فرودها هیچ مشکلی نبود اما چون هیچ تجربه ای در یومار زنی نداشتم موقع صعود واقعا سختی کشیدم این مسئله باعث شد تا سعی کنم حتما یومار را یاد بگیریم و انگیزه ام برای غارهای فنی بیشتر شد.
البته ما هیچ گونه وسایل مخصوص غارنوردی نداشتیم و با همان امکانات محدود سنگنوردی رفته بودیم.

چاه اول غار گلسانه شهریور ۱۳۹۰

غار گلسانه شهریور ۱۳۹۰
مهر ماه ۱۳۹۰ با دو نفر از همنوردان به غار دیگری به نام درویش خاکی که در روستای نجف آباد در ۳۰ کیلومتری بیجار قرار دارد، رفتیم. این غار دوچاه داشت که یکی ۳ متر دیگری ۱۷ متر بود در پیمایش این غار هم دو نفر از غارنوردان سنندج به نامهای آقایان: محمد مهدی پناه و میدیا هاشمی به عنوان راهنما ما را همراهی کردند و نهایت لطف و محبت را داشتند.
گزارش کامل این برنامه(پیمایش غار درویش خاکی) در سایت کوهنوردی قاجر قروه تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۹۰ موجود می باشد.

چاه اول غار درویش خاکی مهر ماه ۱۳۹۰

چاه دوم غار درویش خاکی مهرماه ۱۳۹۰

غار درویش خاکی مهرماه ۱۳۹۰

غار درویش خاکی همراه آقای مهدی پناه و همنوردان گروه قاجر مهر ماه ۱۳۹۰

چاه اول غار درویش خاکی مهرماه ۱۳۹۰
حالا بعد از یکسال موفق شدم روز پنجشنبه ۸ شهریور با اسراء و پدرش آقا داوود، در مسیر قاجر۲ که در کوه کولاوا(کومالیا) می باشد تمرین یومار زنی داشته باشم.

تمرین یومار همراه اسراء شهریور ۱۳۹۱
مسیر قاجر ۲ بصورت کلاهک و حدود ۱۵ متر می باشد و جای خیلی مناسبی برای تمرین یومار و پله رکاب می باشد.

اسراء در مسیر قاجر ۲ شهریور ۱۳۹۱
آقا داوود خودش کارآموزی غار رفته بود و همان روشها را هم یادم داد که بسیار ممنون ایشان هستم.
یک بعد از ظهر بسیار مفیدی همراه اسراء و پدرشان داشتم و آرزویم موفقیت اسراء در این عرصه می باشد چون بسیار مستعد و فعال می باشند امیدوارم رویاهای کودکیم را او به انجام رساند.

اسراء و پدرش که مربی او می باشد شهریور ۱۳۹۱

من و اسراء شهریور ۱۳۹۱

ابتدای مسیر قاجر ۲ شهریور ۱۳۹۱

پدر اسراء در حال فرود شهریور ۱۳۹۱
معرفی غار گلسانه را در ادامه مطلب بخوانید…
معرفی غار گلستانه
پیمایش و نقشه برداری غار گلستانه
در بیش از ۲۰۰سال گذاشته که غیر ایرانیان به کاوش در غارهای ایران پرداختند و گزارشها ونقشه هایی تهیه نمودند و نیز در دوره بیش از ۶۰ سال اخیر که غارنوردان ایرانی با دیدگاه ورزشی و اکتشافی به اعماق غارها پای گذاشتند نگارش گزارش پیمایش و شرح مشاهدات از غار و ترسیم کروکی را جدی تر و تخصصی تر شد.
کاشفان اطی غار ها راباید کسانی دانست که به خاطر محل سکونت و تردد خود از دیرباز از محل آنها مطلع بوداند و گاه بنابر دلایل مختلف از غارها جهت پناهگاه نگهداری دام اسنفاده از منابع ابی و مراسم مذهبی و … استفاده کرده اند
در ۱۰۰کیلومتری شهر سنندج ودر ۲۵ کیلومتری شهرستان بیجار (به طرف جاده سنندج)دنیای در زیر زمین نهفته است که متشکل از غار شده و این غار را با نام زبان محلی روستاهای اطراف غار به( گل سانه) معروف است اما در زبان علمی تر و جا افتادتر غار به نام (گلستانه) است این غار فقط دارای یک دهانه نسبتآ کوچک است و ارتفاع دهانه در ۱۸۱۰ متری از سطح دریا است از دهانه غار تا سر چاه ۱ از دالانهای و ۲ تالار نسبتآ بزرگ در طول مسیر وجود دارد و در کل پیمایش غار دارای خفاش های زیادی وجود دارد و هیچ نوع جانور دیگری وجود ندارد.
پیمایش این غار که در ۲ روز به طول انجامید و توسط تیمی از سنندج و تیمی از بیجارانجام پذیرفت.
پیمایش غار در تاریخ ۴و۵ شهریور ماه بود که روز اول ۸۹٫۶٫۴ به مدت ۸ ساعت ۷۵۳٫۸۳ متر از غار توسط تیم نقشه بردار به سرپرستی آقای آرش یاسمن پورنقشه برداری شد و در روز دوم در ادامه کار نقشه کشی به مدت ۱۰ ساعت ۱۰۲۹٫۹ متر از بقیه غار نقشه برداری شد .
مشخصه غار:غار دارای ۳ چاه است که چاه اول که نسبتآ شیب آرامی دارد که به طول حدود ۴۵متر اما برای امنیت بیشتر و اصولی تر باید از طناب استفاده کرد و به وسیله ابزار فرود پایین رفت تا به سر چاه ۲ رسید و چاه ۲و۳ کاملآ فنی است اما عمق چاه ۲ که به طول ۲۵متر است و بعد از پیمایش ۱٫۵ ساعت و مسیرهای فرعی و شیب های نسبتآ تند به سر چاه ۳ می رسیم که ارتفاع چاه۳ تقریبآ ۱۵ متر است و بعد از فرود از چاه ۳ پیمایشی ۲ ساعت دارد که در طول این مسیر دارای اتاقکهای است که در یکی از این اتاقکها که مسیر آن سینه خیز است و کوه آهکی درست مثل کوه دماوند تشکیل شده که به نظر من زیباترین قسمت غار است و بعد در طول مسیر ۲ آبشار زیبا کلسیتی و اهکی تشکیل شده و از چاه ۳ به بعد دارای ۲ دریاچه ابی است که به وسیله قایق می توان داخل اب دریاچه رفت و یکی از دریاچه ها به تالار بزرگی و زیبا ختم می شود و از انجا به بعد باید غواصی شود و دریاچه بعدی هم غواصی می خواهد واگر رفتن به غار فقط به صورت پیمایشی یاشد ۱ روز انجام خواهد شد والی اگر غار نقشه بردای و عکاسی شود به ۲یا ۳روز احتیاج است.
مشخصات غار:
نام غار:غار گل سانه یا گلستانه
نام لاتین : GOOL SSANEH
ارتفاع دهانه غار از سطح دریا : ۱۸۱۰ متر
پیشروی و توسعه غار :۱۷۸۴متر
عمق غار : ۱۵۳- متر
استان :کردستان
نزدیکترین شهر :شهرستان بیجار
نزدیکترین روستا: روستای قبا سرخ و روستای گل سانه
نشانی محل غار:از جاده اصلی بیجار به طرف سنندج یک جاده فرعی وجود دارد به طول ۱۲ کیلومتر تا نزدیکی غار و جاده خاکی است و از سر مسیر که از ماشین پیاده میشود تا دهانه غار ۱۵ دقیقه پیاده روی دارد.
اسامی تیم سنندج:
۱)محمد مهدی پناه ۲)نبی احمدپناه۳)خبات زمانی۴)ارش یاسمن پور(نقشه بردار)۵)پیام رضابخش(سرپرست برنامه)
اسامی تیم بیجار:
۱)محمد چراغ زاده۲)جبار قاسم پور۳)عباس غلامپور
منبع:گروه کوهنوردی و غارشناسی آرش سنندج